Vergeten

Vorige week bewees Facebook hier ten huize nog eens zijn nut. Jaja, ik ben niet zo modern dat ik mijn Facebook al heb buitengezwierd, ik ben nog van die oude stempel die daar nog (heel) vaak doorheen scrollt en zelfs af en toe zelf eens iets post. Van mij dus geen klachten!

Ik opende dus het nieuwsoverzicht, en dacht onmiddellijk: ‘Huh, wat zie ik nu?’. Dit dus:

elmo bib

Ik herkende die Elmo, van Kleine Broer, direct. Tja, kan ook niet anders, natuurlijk. Van de eerste slaapjes tot de eerste stapjes, tot zijn verjaardagsfeestjes: Elmo is er altijd bij.

Hoe het komt dat we hem nog niet gemist hadden? We hebben ondertussen 3 exemplaren in de kast zitten… Ik had dus wel al gezien dat er precies eentje ontbrak, maar had geen idee meer waar of wanneer dat dan gebeurd was.

Ik reageerde dus op die Facebook-post en de dag nadien trok ik naar de bibliotheek. Daar zag ik Elmo al zitten, bovenop de brandkast, naast de map met piano-partituren. Ik kreeg hem dadelijk mee, en liet ineens ook ‘mijn boeken verlengen’ (da’s West-Vlaams voor het verlengen van de uitleentermijn hé). Op het moment dat de bibliothecaresse mijn lidkaart scande, kreeg ze een alarmpje op haar scherm. Dat er in het kastje onder de brandkast nog iets voor mij zat. Toverde ze daar ineens mijn verloren gegane bladwijzer tevoorschijn! Joepie!

IMG_5025

Die had ik effectief al gemist, ik had zelfs de hele boeken- en knutselkast al eens uitgeruimd en alles er netjes opnieuw in gedaan. Allemaal voor niets! Allé, ze is nu wel wat properder dan voorheen dus kwaad kon het niet hoor.

Ik vond dat dus wel een beetje een genant bezoek. Nu denkt die mevrouw van de bibliotheek dat ik zo iemand ben die overal waar ze gaat een spoor van verloren spullen achterlaat zeg.

En zeggen dat ik helemaal noooooit iets kwijt raak he! Ik weet alleen soms niet meer waar het is…

Een gedachte over “Vergeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s