Nooit gedacht dat ik hem zo lang zou dragen

Toen Grote Broer nog een heel stuk kleiner was (op deze blog noemde ik hem toen zelfs nog geen Grote Broer he, hij was toen gewoon nog ‘Zoon‘), ongeveer 1 jaar oud, zouden wij op reis vertrekken naar Tallinn. Met dat vooruitzicht kocht ik een draagzak voor hem, een Beco Butterfly 2, voor de kenners.

Tijdens die reis hebben we die draagzak heel weinig gebruikt. Wij waren niet gewend om ermee om te gaan, en hij niet om erin te zitten. De riempjes stonden niet juist afgesteld; Het was voor ons allemaal nog wat wennen en aangezien hij toen al zo ‘groot’ was, lieten we het maar zo en propten de draagzak bij thuiskomst in de kast, onder het motto ‘tju toch, wat een miskoop’.

Maar zo’n anderhalf jaar later werd Kleine Broer geboren, en wilden wij nog altijd wel graag reizen en daguitstapjes doen. De draagzak werd terug opgediept en dat bleek me nu toch een hit te zijn!

Toen hij een halfjaar oud was, namen we hem (hen: de broertjes รจn de draagzak) mee naar Barcelona.

 

 

Ook in de herfst en winter werd de draagzak gebruikt:

Toen dat ventje groter werd, verhuisden we hem van onze buik naar onze rug, waar hij nog altijd met veel plezier tukjes deed. Zowel bij mama als bij papa:

Zo’n draagzak, dat blijkt dus eigenlijk zwaar de max te zijn! Vooral dan voor uw tweede kind: op een daguitstap vertrekken wij meestal met Grote Broer wandelend en Kleine Broer (na een kort wandelingetje) in de buggy. Zo tegen halfweg de dag zijn hun batterijtjes dan wat plat en kunnen ze opladen: Grote Broer verhuist dan naar onze buggy, uit het boodschappenmandje halen we de draagzak en Kleine Broer mag een tukje doen op de rug. Jaaa, ikke op jouw rug sitten! Jij paardje sijn!

IMG_6301

Of dat niet zwaar is, zo met zo’n groot kind (op dit moment 14kg) op je rug? Dat valt dus erg goed mee, het is natuurlijk wel een goed gevulde rugzak he ๐Ÿ˜‰ Maar doordat zo’n draagzak gemaakt is met het principe van een trekkingrugzak met heupband en borstbandje enzo, is het gewicht heel goed verdeeld en kan zelfs een totaal onsportief iemand als ik hem meerdere uren dragen. Zie het als een work-out ๐Ÿ˜‰

Als je dus een (tweede of volgende) kind op komst hebt, kan ik je alleen maar aanraden om een ergonomische draagzak in huis te halen.

22362332135_b78ce4b1b1_c

(bron en meer info http://madamezsazsa.blogspot.be/2015/10/relaxed-ouderschap-wat-dingen-die-het.html)

De draagzak op de foto gaat nu trouwens in de verkoop (is waarschijnlijk al verkocht, maar ja ken je dat, via 2dehands, ik geloof het toch maar als ik mijn geld in mijn hand heb ๐Ÿ˜‰ )

Hoewel geschikt tot 20kg zullen we toch comfortabeler kunnen dragen met een specifieke peuter-draagzak. Ik kon bij mijn vriendin een Rose & Rebellion Preschool passen, met mijn metekindje erin als testkindje (en die is ongeveer even groot als Kleine Broer) en nu ben ik helemaal verliefd!

Geschikt voor kindjes van 2,5 tot 5ร 6 jaar dus wij kunnen nog wel even verder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s