Klaagmuur

Ik las bij kliefje een leuk idee. Zij haalde de mosterd bij Samajatalk. Een blog over klagen, dan kan ik al mijn geklaag van een hele week in één keer kwijt, hoera!

Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?
Aan wat ik zelf met de gezellige term ‘strontcommissies’ benoem. Je weet wel, als je de kinderen afzet aan de schoolpoort en rechtstreeks doorrijdt naar een winkel waar je een cadeaubon voor een verjaardagsfeestje dit weekend wil kopen, maar die blijkt pas om 9u open te zijn. Daarom besluit je eerst door te rijden naar de supermarkt, om je boodschappen te doen, vooral omdat je dringend volle melk nodig hebt. Dan is er in heel de winkel natuurlijk géén volle melk te vinden. Met je koffer vol minder belangrijke  boodschappen rij je terug naar de eerste winkel, blijken ze daar geen cadeaubonnen te verkopen, of ze hebben er wél, maar niet van het juiste bedrag. Dus moet je nog iets anders bedenken. O, en die volle melk niet vergeten, hé, want die heb je dus ook nog niet!
Scenario kan wijzigen, het komt allemaal op hetzelfde neer: strontcommissies!

gesloten

Wat vind jij irritant in het verkeer?
Tractors. Hier in de Westhoek, of toch zeker op de routes die ik afleg, is er geen sprake van files. In de plaats daarvan hebben wij tractors. Soms rijd je met een tiental auto’s in een rijtje achter één aan, om dan een andere tractor te kruisen waar óók een rijtje van tien auto’s achter aan tuft. Soms haal je de ene tractor in om dan vast te stellen dat er 100 m ervoor een tweede rijdt, die je met geen mogelijkheid voorbij raakt. *zucht*
Ook een beetje vervelend is de overweg vlakbij ons huis. De tijd die ik daar al versleten heb in mijn auto, amaai hoor. Maar allé, tegenwoordig kijk ik dan wat rond of check ik eens mijn gsm (mag niet, ik weet het!). Ik vind de slagbomen voor mijn neus zien sluiten dus al heel wat minder erg dan toen Grote Broer klein was en dan steevast besloot te beginnen krijsen tot we weer verder konden rijden (hij zat grààg in de auto, maar alléén als die reed. Stilstaan was de hel).

Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel?
Ik heb een haat-liefde verhouding met paprikanootjes. Als Meneer er uit de kast haalt, zijn er twee mogelijkheden: Ofwel commandeer ik hem dadelijk om voor mij een schaaltje te vullen, nomnomnom; ofwel grom ik *grrr paprikanootjes* en dan wil ik géén nootjes in mijn buurt zien of ruiken, en of hij alsjeblieft een beetje verder bij me vandaan kan gaan zitten met die stinkende nootjes en als ze op zijn, ga dan alsjebliéft je handen wassen want ieuw ieuw bah ik ruik ze tot hier! Ja kijk, ik kan het ook niet uitleggen. We mogen allemaal wel een eigenaardigheidje hebben zeker, dan is dit de mijne. (moest het nu nog de enige zijn … 😉 )

nootjes

Waar wil je op dit moment over zeuren?  Over het weer. Ik hou echt van de zonnige dagen van de laatste tijd, vind het zalig om zomaar zonder jas of trui naar buiten te kunnen. Mààr ’s nachts is dat toch echt te warm om te slapen he. Wij kunnen niet met het raam open slapen omdat er niet ver bij ons vandaan een héél luidruchtige haan woont. En vergis u niet, een haan begint echt niet alleen ’s ochtends te kraaien, die kan gerust al eens van 3u van start gaan. Daar word ik dus wakker van. Maar met het raam dicht, is het te warm om goed te slapen. Zonder deken of op zijn minst een laken kan ik ook niet slapen, dus zelfs al is het pokkeheet, ik moét ergens onder liggen.
Misschien zeur ik hier vooral over mijn eigen slaapkwaliteiten :p
1 voordeel: na enkele slechte nachten slaap ik daarna een of meer nachten als een roosje…

Welke artiest kun jij echt niet uitstaan? De eerste BV waar ik opkom en die ik niet echt kan verdragen, is Matthias Schoenaerts. Nu, ik denk eigenlijk dat dat vooral komt omdat ik hem voor het eerst zag in Loft en daar speelt hij een echte etter. Hij heeft het bij mij nooit meer kunnen goedmaken. Hard hé van mij.

Wat vind je de rottigste klusjes in huis? Wat niet? 😉 Maar ik kies voor stofzuigen: dat irritante lawaai, je hoort jezelf niet meer nadenken gewoon. En dan die zware bak de trap op sleuren. Niet leuk!

Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer weg klikt?
(te veel) schrijffouten. Een béétje kan gaan, maar als het te erg wordt, kan ik niet meer van een tekst genieten. Dat zal de innerlijke leerkracht in mij zijn, zeker?

Welk tv-programma vind je echt verschrikkelijk?
Geen enkel, ik kijk alleen dingen die ik mooi vind en zap zelfs niet dus ik kom nooit iets tegen wat ik niet graag zie.

Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?
Ik kan er weer eventjes tegen, bedankt!

 

Een gedachte over “Klaagmuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s