Tijd opeisen

Zoals jullie weten mag Kleine Broer sinds kort éindelijk naar school. Die éindelijk, dat vindt HIJ he, voor alle duidelijkheid. Ik vond dat wel leuk om altijd zo’n koddig klein ventje bij me te hebben, zoals ik hier vertelde.

Mààr, ik moet eerlijk bekennen, dat ik er ook de voordelen van inzie. Na zo’n 5 jaar met altijd wel één of twee kinderen om me heen, gebeurt het nu 1 voormiddag per week (of soms zelfs eens twee!) dat ik zomaar ‘kindvrij’ ben. En kindvrij zijn, dat is een gemak, jong! Dan kan je gewoon overdag douchen zonder gespitste oren en te moeten vrezen dat uw living eruit zal zien als de ochtend na Project X. Of je kan naar de autokeuring zónder peuter aan je been. Boodschappen doen en zélf kiezen of je een kar neemt of een mandje 😉

Door deze grote verandering (ja echt, dat de kleinste nu naar school gaat is een grote verandering voor hem maar zeker ook voor mij) heb ik terug wat tijd alleen. En ik ben van plan om daar ook echt een deeltje van op te eisen vóór mezelf!

Ik startte zelfs, ongeveer tegelijk met de start van dat klein ventje op school, met een nieuwe job. Een job die een (klein) beetje minder flexibel is naar qua werkuren en dus qua opvang van de kindjes, maar die ik wel heel erg interessant vond en waar ik dus voor wilde gaan. En dat kon, want mijn beide kinderen zijn toch een groot deel van de dag ‘onder dak’ op school dus dit was het ideale moment om de stap te zetten.

En ik ging nog verder: ik eis nu ook tijd op om iets aan mijn conditie te (proberen) doen. Na jaren (decennia eigenlijk 😉 ) zet ik  heel stilletjesaan mijne eerste stapjes in de sportwereld. Ik wilde er nog niet eerder over schrijven, aangezien ik wel al eerder halfslachtige pogingen heb gedaan, bijvoorbeeld om elke week te gaan zwemmen. Maar die pogingen waren dus nooit een lang leven beschoren.

Maar nu ben ik al een vijftal keren 5 kilometer gaan wandelen, en daarna zelfs met Start 2 Run gestart. Ik ben al bij les 6, ZES hé dus. En nu schijf ik erover op mijn blog, en als het geschreven en gedrukt staat is het waar he, dus nu kan ik niet meer terug!

IMG_6861

Wat het verschil is met vroeger? Dat ik er apps voor heb 😀 Ja, serieus: met minder dan 3 apps kom ik de deur niet uit.

Bij Lilith leerde ik podcasts kennen, zodat ik iets interessants heb om naar te luisteren tijdens het wandelen of lopen. Dankzij mijn stappenteller met app zie ik echt resultaat als ik veel gewandeld/gelopen heb.

Door mijn zus leerde ik Endomondo kennen, zodat ik die ochtend dat ik naar de autokeuring ging, poepsimpel een mooie route kon programmeren om daar eens een toertje te doen. Oja, en de app van Start 2 Run heb ik natuurlijk ook ‘nodig’.

FullSizeRender(2).jpg

Van een digitale detox is hier dus nog helemààl geen sprake, dat begrijp je wel 😉 Ik kan maar ’t één of ’t ander hé…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s