Dingen die ik nooit zal begrijpen

Hoe ouder ik word, hoe meer ik van de wereld begin te begrijpen. Gelukkig maar he 😉 Maar er zijn en blijven toch enkele dingen waarvan ik ernstig begin te denken dat ik ze nooooit zal verstaan.

1) Mensen die van ’t minste zonnestraaltje een zonnebril dragen
Euh, ’t is gelijk 15 graden met een waterzonnetje, lukt dat nu écht niet zonder? Of dragen die mensen dat voor de ‘look’ maar praktisch lijkt me dat toch niet. En wat ik me dan ook afvraag, waar làten die die zonnebril dan, want ze mogen nog gewoon in de rij van de bakker na wekenlang grijs weer overvallen worden door een miezerig zonnestraaltje, ze hebben die dus wél bij he. How?

2) Bruisballen voor in bad
Ik heb het nochtans geprobeerd. Meermaals, zelfs! Een keer toen ik in een zodanig hippe bui was dat ik in de Lush op bezoek ging, en een keer eentje van Kneipp toen ik 2,27 euro tekort had om mijn bestelling van Bol.com gratis te laten verzenden (herkenbaar probleem, anyone 😉 ) Ik snap het gewoon niet.
Misschien heb ik gewoon te weinig geduld of scheelt er iets aan mijn bad want ben ik de enige die dan gewoon met wat ‘prut’ in het bad zit? Doe ik dus gewoon niet meer. Maar geen nood, de volgende keer dat ik een bestelling gratis wil laten versturen zoek ik wel iets anders uit 😉

3) Mensen die ’s ochtends vrolijk zijn en vanalles te vertellen hebben
Nee. Gewoon: Nee. ’t Is niet zozeer dat ik een ochtendhumeur heb (alhoewel sommigen dit tegenspreken 😉 ), ik heb ’s ochtends gewoon niet zoveel te zeggen. Niks, eigenlijk. We hebben elkaar gisteravond toch pas gezien en sindsdien alleen maar geslapen?
En ik luister liever ook niet, ’s ochtends, eigenlijk. Laat mij maar gewoon in mijn coconnetje, rustig wakker worden.
Jammergenoeg zijn er twee mensjes die dàt dan weer niet begrijpen: mijn twee bloedjes van kinderen…

ochtend

4) Skiën. Snowboarden. En aanverwanten
Dat is ten eerste koud. En ten tweede, best wel gevaarlijk. Duur, ook. En koud!

5) Mensen die het superleuk vinden om zwanger te zijn
Oké, het is wel gezellig dat ik aan mijn kindjes kan vertellen dat ze ooit in mijn buik zaten. Dan kijken die zo heerlijk verbaasd omdat dat een geflipt idee is – ik geloof het bij momenten zelf bijna niet – en tóch is het waar he. Maar daar houdt het ook bij op. Als die boelekes gewoon als postpakketje bij de deur waren gebracht, was ik daar zéker even blij mee geweest hoor. Hoe praktisch ware dat niet geweest, zeg! (Maar dan wel zonder dat je ze kan ruilen of je geld terug krijgt he, zo wreed ben ik nog niet)

6) Mensen die een ‘droomauto’ hebben
Ik vind een auto ook best wel comfortabel, dus ik ben helemaal lid van het team ‘beter een auto dan geen auto’ maar wélke auto dat dan is, maakt me helemaal niet uit. Als hij maar langsbinnen een beetje proper is. Langsbuiten ook, allé, dat er toch geen slijk vanaf druipt he.

auto

Of allé, als ik dan écht moet kiezen…

 

 

4 gedachten over “Dingen die ik nooit zal begrijpen

 1. Zo herkenbaar! Vooral je derde puntje, dat kon ik grotendeels zelf geschreven hebben. Ik ben opgegroeid bij mensen zoals in puntje 3, je kunt je misschien wel voorstellen hoe blij ik ben dat we hier alle vier nogal stillekes zijn ’s morgens 😉

 2. Op 2 dingen wil ik reageren! 😀
  Ik draag ook best wel snel een zonnebril (vooral in de auto) omdat ik bij zonlicht/fel licht/sterk licht bitter weinig zie. Zonder zonnebril komt alles keihard binnen in mijn hoofd, en ben ik niet meer te genieten… Van ’t moment de zon dus ook maar een beetje van de partij is ga ik zelden nog de deur uit zonder zonnebril!

  En tweedes: deze tool zoekt op bol.com een ebook van exàct het bedrag dat je nodig hebt voor een gratis bestelling 😀
  https://vandevliet.me/bol-rekeningopvuller

  • Haha lijkt me een super handige site!
   Ah, ik herken je zonnebril-gevoel dan een beetje van ’s nachts: als ik een te drukke dag heb gehad slaap ik graag met zo’n slaapmaskertje op mijn ogen. Dat zullen anderen dan wel weer niet verstaan 😉

   • Ik gebruik het slaapmaskertje vooral ’s morgens (als ik nog wil slapen en er teveel licht binnenvalt)… Alleen heb ik nog niet zo’n goedje gevonden. Dat van nu duwt mijn ogen precies dieper, amai!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s