Speelgoed meenemen op reis

Na al die jaren ben ik, ik geef het eerlijk toe, best wel trots op mijn inpakkunsten. Wat ik voor ons gezin van vier op een vliegreis allemaal in twee trekkingrugzakken en twee dagrugzakjes gestouwd krijg, je kan het je moeilijk voorstellen. En nooit bijna nooit iets vergeten, hé. 😉

Aangezien we volgende week met de auto op reis gaan, kan het allemaal wat ruimer natuurlijk. Hij raakt ook vol, hoor! Bagage inpakken doet mij altijd denken aan wat ik ooit hoorde over goudvissen: Die groeien naar het schijnt volgens de grootte van hun bokaal. Hoe groter de bokaal, hoe groter de vis groeit. Hoe groter je inpakruimte, hoe groter je bagage groeit, toch?

Maar soit, hét paradepaardje van mijn inpakkunsten, dat is toch wel de speelgoedbak voor de jongens. Dat zit zo: Bij verjaardagen is het de gewoonte op school dat er getrakteerd wordt, meestal met én iets om te eten, én iets om mee te spelen. Je kan daarvan vinden wat je wil (bijvoorbeeld dat het overdreven is en dat je al brol genoeg in je huis hebt; ik zég maar wat hé ;-p) maar sinds een jaar ofzo heb ik besloten om het fenomeen te omarmen en er mijn voordeel uit te halen. Als Grote Broer (en sinds kort Kleine Broer ook, tweemaal zoveel dus, joy!) dus thuiskomt met een setje stiften, een zoveelste doos stoepkrijt of een waterspuitje, maak ik hem enthousiast over het idee om alleen de snoepjes op te eten (allé, ik laat die in de snoepjesdoos steken en dan krijgen de kindjes er af en toe eentje – OMG als ik dit zo lees ben ik echt een overdreven strenge moeder he :-o) en om het speeltje te bewaren voor op reis. Ik probeerde eerder om ze stiekem weg te moffelen, maar zonder slagen. Dat kind heeft echt een olifantengeheugen. Ik zweer het u, geef hem vandaag een lekstok en als je hem over 3 jaar opnieuw tegenkomt zegt hij dat hij van die mevrouw eens een lekstok heeft gekregen. Een zwarte die smaakte naar cola. En dat we daarna naar de speeltuin waren geweest, niet de gewone maar die met de treinglijbaan. Bijvoorbeeld hé.
Ik verzamel al die – laat het ons zo respectvol mogelijk ‘bucht’ – noemen in een kartonnen doos op een geheime plaats. En op het moment dat ik de fameuze speelgoedbak-voor-op-reis inpak, doe ik er mijn voordeel mee. Win-win-win, vooral voor de clean-table-policy in mijn living! Ik vul de doos door het jaar ook aan met enkele kleine reisdingetjes die ik in de Action enzo tegenkom, en/of met zaken die je krijgt in de McDonalds/Lunchgarden en dergelijke.

Wat gaat er straks mee in de speelgoedbak?

IMG_7016-nrs.jpg

 1. setje stoepkrijt. Ja, daar worden ze in no time vies van. Maar op reis zijn ze toch al van 10 minuten na het ontbijt stoffig, dus who cares?
 2. setje memory.
 3. boekje met zo’n magneetstylo die biept als je bij het juiste plaatje drukt
 4. boeken natuurlijk! Liefst verzamelboeken of boeken met een soft cover, voor een zo laag mogelijke gewicht-verhaaltje ratio
 5. 1 potje boetseerklei en zes vormpjes (Pro-tip: let op het even aantal vormpjes! Bij een even aantal kinderen, àltijd voor een even aantal vormpjes gaan)
  Nummertje vergeten: kwartet kaartspel met foto’s van dieren.
 6. setje ‘magic sand’, met vormpjes erin
 7. kaartspelletje
 8. mini-kleurboekjes
 9. schrijfgerei, let op de vierkleurenbalpen, alle kleine beetjes helpen 😀
  Nummertje vergeten (*zucht* da’s precies nog moeilijker dan ik dacht zenne): kartonnen puzzeltje
 10. kleurboek/stickerboek. Achterin steek ik ook enkele vakantieblaadjes.
 11. 2 badeendjes
 12. 2 waterspuitjes
 13. strandbal en klein balletje

Amai, met zo’n set kunnen die kinderen van mij niet klagen, juist?!

IMG_7017.JPG

Ziezo, ingepakt en wel. Ik vul de doos straks nog aan met een oefenboek, het gezelschapsspelletje ‘mijn kleine boomgaard’ en de klassieker UNO, 4 autootjes, 2 doosjes polly pocket die nog van mij geweest zijn (dat is pas echt mini-speelgoed!) en enkele kleine voorleesboekjes. Dan kan de doos nog net dicht. Klààr!

Los daarvan nemen we ook een uitgebreide set strandspeelgoed mee, bij mooi weer komen we daar al een héél eind mee en moet de doos alleen open bij noodgevallen.

En moeten jullie nu nog de clou van het hele verhaal weten? Na de reis gooi ik al die kleine dingetjes gewoon weer in de geheime klein-speelgoed-voorraad-doos. Tot de volgende reis, dan is het voor de kindertjes weer allemaal nieuw!

 

2 gedachten over “Speelgoed meenemen op reis

 1. Onze kleine is nog wat te klein om alles goed te beseffen, maar een ‘geheime speelgoeddoos’ houd ik zeker in mijn gedachten!!! ^^

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s