Vakantiegevoel

Vorig jaar waagde ik me er al eens aan: toen sliepen Grote Broer en ik een nachtje in een tentje in onze tuin. Hij bleef maar tateren en ratelen uit enthousiasme omdat hij IN.EEN.TENT.LAG!! VOOR.ECHT!! maar viel uiteindelijk vlot in slaap en we hadden een goeie nacht. Voor herhaling vatbaar, vond ik toen. Allé, 1 keer per jaar ofzo hé, ’t is nu niet dat ik op wekelijkse basis mijn zachte warme bed wil wisselen voor een nachtje in een iglotentje in mijn eigen tuin.

Toen oma en opa vorige week terug kwamen van vakantie, gingen we op bezoek terwijl ze de caravan nog aan het leegmaken waren. Waarop de jongens dolenthousiast in die caravan ‘kampeerden’.

IMG_7277.JPG

Daardoor herinnerde ik me weer mijn voornemen om elk jaar een nachtje in ons tentje door te brengen. Dus bij thuiskomst werd dit opgezet (met het nodige gevloek en gezucht – het tentje dateert van Werchter 2005 en de elastieken tussen de stokjes zijn ondertussen jammerlijk vergaan – en het waaide VERSCHRIKKELIJK – en Meneer was nog niet thuis en de tent-opzet-skills van de jongens vielen me eerlijk gezegd toch wat tegen).

IMG_7292.JPG

Vrijdagavond was het zover (ik ga echt niet op een werkdag ’s ochtends uit zo’n tentje rollen, thanksbutnothanks). De jongens en ik gingen slapen in de tent.

Voor de gelegenheid mochten ze lang opblijven, op de normale bedtijd startten we nog een cinema-avondje met Finding Nemo. Want hé, ik ging tegelijk met hen onder zeil, maar dan toch liever niet om 19u30-20u al he. Daarna verhuisden we naar de tent. Waar ze nog zeker een uur dolenthousiast over elkaar – en mij – heen kropen, giechelden dat het geen naam had en met zaklampen in elkaars en mijn ogen schenen. Ze waren echt compleet hyper, ik dacht dat ze noooit in slaap zouden raken. Maar uiteindelijk kalmeerden ze wat (omdat ik zelf deed alsof ik al sliep :D) en vielen in slaap.

IMG_7297.JPG

De nacht werd alleen onderbroken voor en door mijzelf aangezien ik om 1u30 naar het toilet moest *rolleyes* Gelukkig sliepen die kadees wél door. Tot 6u45, tjah. De namiddag nadien deed de kleinste zijn eerste middagdut in een half jaar tijd, hij had het nodig.

Als vakantie-activiteit was de overnachting dus een groot succes, ze kunnen er weer een jaar op teren hoe stoer ze wel zijn geweest 😉 Volgende zomer: opnieuw!

Oja, iemand vroeg me of ik nog tips had om dit thuis ook te doen. Tuurlijk, ik schud er hier enkele uit mijn mouw:

 • Niet te vroeg naar bed gaan.
  Op normale bedtijd is het ten eerste nog veel te licht buiten – en in de tent – en bovendien zullen je kinderen zodanig hyper zijn dat ze dan nog 2 à 3 uur onnozel zullen liggen doen.
  Op het normale bedtijd-uur startten wij nog een Disneyfilm dus daardoor gingen ze sowieso 1,5 à 2 u later onder zeil.
 • Opwindzaklampen van Ikea
  Want het is niet écht kamperen als je geen zaklamp hebt, toch?
 • Goede matrassen
  Met mijn (bijna) 30 verklaar ik mezelf ettelijke jaren te oud om de nacht op een luchtmatras door te brengen. Wij legden gewoon de matrassen van de bedden van de jongen in hun tent.
  Enige mogelijke nadeel: als je de missie vroegtijdig moet stopzetten, moeten die matrassen dus wel nog uit de tent de trap op gesleurd worden.Maar ach, ’t is maar een nachtje he, don’t be a quitter!

 

 

2 gedachten over “Vakantiegevoel

 1. Pingback: Einde grote vakantie… | Broertjesmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s