Zonder tuutje!

Zaterdagavond, 18u. Op Instagram zie ik een kindje passeren dat sinds enkele dagen afscheid heeft genomen van zijn tuutje. Dat beeld zet mijn gedachten volle bak in gang:

  • Wij wilden het tuutje van Kleine Broer (enkel nog gebruikt in zijn bedje) pas kwijt na onze reis – want op reis ter plaatse of in de auto kan het toch ferm handig zijn als hij handig in slaap geraakt. Zo opportunistisch zijn wij dan weer wel als het op opvoeden aankomt 😉
    Maar ja, de reis is inmiddels voorbij he.
  • ’t Is nog grote vakantie nu, dus als hij nu wat slechter inslaapt is dat minder vervelend dan tijdens het schooljaar.
  • Wij zijn ook nog half-en-half in congéstemming én het is zaterdagavond dus vinden het dan ook minder erg als het inslapen vanavond niet erg vlotjes loopt.

Om 18u10 had ik beslist, we zouden dat ventje te groot verklaren voor zijn tuutje. Vandaag nog. Hij had ‘het vlaggen’. Allemaal door Instagram!

Samen met hem gingen we ze halen in zijn kamer, om ze ‘in de vuilnisbak te doen’. Lees: in een leeg vuilniszakje dat ik in de berging verstopte, want zoals waarschijnlijk zowat alle ouders was ik niet zelfzeker genoeg om ze ineens écht weg te gooien. Mijn slaap is me daar toch te dierbaar voor 😉

Als afscheid mocht hij nog een selfie nemen met zijn tuutjes – die peuter is mee met zijn tijd hé.

tuutje.jpg

Toen ik hem naar bed bracht, vertelde ik hem nog eens hoe flink en stoer en groot het wel is om zonder tuutje te slapen. En als hij het flink zou doen, dan mocht hij morgenochtend iets hebben, gelijk wat, wat zou je morgen graag krijgen?

Ja, hier riskeerde ik mij inderdaad heel ver want er waren ondertussen geen winkels meer open enzo en de dag erna was het zondag 😮 maar ik was er dus van overtuigd dat hij ‘een kadootje’ zou zeggen en dat zou ik wel ineen geflanst krijgen voor hij ’s ochtends wakker werd.

Hij keek zo vrolijk, toen hij luidkeels ‘JA’ riep.

O, zei ik, wat wil je dan graag hebben morgenochtend, als je heel de nacht flink zonder tuutje slaapt?

Zijn oogjes fonkelden en hij verklaarde:

een tuutje!

 

 


Update: Ik beloofde hem dan maar een stukje chocolade op de eerste ochtend, en sindsdien slaapt hij al twee weken zonder tuutje!

 

2 gedachten over “Zonder tuutje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s