Disneyland – nu eens mét kinderen

Ik was al verschillende keren in Disneyland Parijs geweest. Om precies te zijn: al vier keer. Allevier die keren waren pas na mijn twintigste, en zonder kinderen in het gezelschap. Wat ik daar dan eigenlijk te zoeken had, vraag je? Ik hoor het u denken!

df

De eerste keer was toen ik met mijn ouders op reis was in Parijs, en aangezien we nog nooit in Disneyland waren geweest, wilden we het natuurlijk eens meemaken. Daarna volgde een ‘afscheidsreisje’ voor iemand die een jaar naar Amerika vertrok (en ondertussen in Australië woont – *zwaait want ik weet dat ze dit leest ;-)* ). Enkele jaren later werd mijn zus erheen ontvoerd voor haar vrijgezellendag. *zwaait* En afgelopen lente ontvoerden we nog een vriendin ernaartoe, omdat ze 30 was geworden en je nooit te oud bent voor Disney!

Enfin, na al die bezoekjes was het misschien toch eens tijd om ietsje minder de egoïstische toer op te gaan en die bloedjes van kinderen er eens mee naartoe te nemen 🙂

Aangezien zowel Meneer als ik het park dus al wat kennen, konden we ons volledig smijten op wat we dachten dat de kinderen het leukste zouden vinden en beleefden we Disneyland zoals we het nog nooit hadden meegemaakt. Echt!

De magie begint wanneer je ’t hen vertelt…
img_7562

De kindjes wisten alleen dat we een weekendje ‘op reis’ dingen. Over de geplande daguitstap hadden we nog niets verteld. Echt, je had het gezicht van Grote Broer moeten zien toen ik aankondigde dat we morgen naar ‘het pretpark van Mickey Muis’ gingen. (L) Prachtig! Ik wou dat ik het gefilmd had, maar misschien had ik er dan minder van genoten dus ik neem me voor om zijn blik gewoon voor de rest van mijn leven te onthouden.

Ook Kleine Broer was er ginder de indruk. Nuja, toen ik ze ’s avonds naar bed bracht en vroeg of ze nog wisten waar we ’s anderendaags naartoe gingen riep hij dolenthousiast ‘BOUDEWIJNPARK!’ 😀 Ahja, ’t kind is rap content.

Attracties voor kinderen

Natuurlijk gingen we in ‘It’s a small world’, die mag je écht niet missen (bekijk een filmpje als je het melodietje voor de rest van de dag in je hoofd wil hebben zitten). Maar tijdens dit bezoekje ging Meneer ook voor het eerst in ‘Le Pays des Contes de Fées’ (sprookjesland dus)  en maakten we beiden voor het eerst ritjes in de auto’s van in ‘Autopia’. En in de circustrein – een kinderroetsjbaantje waarvan ik nu niet direct weet wat de officiële naam is.

Meet & Greet met Mickey

Nevernooitniet dat ik bijna drie kwartier zou aanschuiven om de hand te schudden van een als Mickey Mouse verklede medemens. Maar allé, omdat de kindjes mee waren, deden we het toch. En dat bleek nog ferm leuk te zijn ook, hoor! De wachttijd lijkt zo lang niet, want er worden ouderwetse Mickey Mouse filmpje afgespeeld. En het is allemaal zodanig professioneel opgezet dat ik het bìjna helemaal geloofde. Volgens mij was het toch de échte hoor! 😉 Ik had het niet gedacht maar ik kan je dit dus zeker aanraden!

IMG_7607.JPG

Themarestaurant

’s Avonds gingen we eten in Rainforest Café, in de Disney Village. Er zijn apen (véél apen maar geen echte he mama ze zijn van plastiek), neushoorns en een jungle-mist. O, en het regent er (niet in je bord hoor, geen paniek)  en af en toe is er wat onweer met bliksem en donder! En ’t eten was nog lekker ook.

IMG_7613.JPG

Enfin, kort samengevat: Disneyland met kleuters beleven was heel leuk! Hoe zou het zijn met één lagereschoolkind en één kleuter? Of twee lagereschoolkinderen? Of met tieners? Elk excuus is goed, ik denk dat we nog wel wat bezoekjes nodig zullen hebben 😉

Een gedachte over “Disneyland – nu eens mét kinderen

  1. Ha ha ‘boudewijnpark’ grappig! Tof geschreven! Ik ben ook een Disneyland fan maar ik ben er nog niet geweest met de kinderen, misschien moet ik dit toch maar eens doen na het lezen van je blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s