D-day

Grote Broer werd geboren op zondag 19 juni 2011. Aangezien ik een keizersnede kreeg en er eigenlijk nogal belabberd aan toe was – laat ons het erop houden dat ik me voelde alsof ik overreden was door minstens één truck – was ik enkele dagen aan bed gekluisterd. Op woensdag 22 juni 2011 was het zover, ik kon de ‘enorme’ afstand tot aan het typische glazen hokje zelf overbruggen en kon voor het eerst zelf dat jongetje een vers mini-pampertje rond zijn schattige billetjes doen.

pamperNet geen twee-en-een-half jaar later (op 24 oktober 2013 om precies te zijn) landde de ooievaar opnieuw bij ons – was ’t maar waar hé, zou dus best wel praktisch zijn vind ik 😉 .

ooievaarVandaag (op de dag dat ik dit schrijf tenminste) is het zaterdag 1 oktober 2016. Dat betekent dat ik al 1931 dagen mama ben. Dat ik 1928 dagen geleden dat eerste kleine pampertje ververste. En sindsdien, op enkele uitzonderingen na, elke dag meerdere exemplaren. Toch al gauw een stuk of 5 per dag, sommige momenten zeker 8. En er was zelfs een periode dat ze alletwéé in de luiers zaten, en het er dus algauw een twaalftal per dag waren. Twaalf! Ik herhaal het maar even, zodat u het goed kunt laten doordringen.

En als u geen ouder bent, kunt u het waarschijnlijk niet geloven, maar die luiertjes verversen, dat is eigenlijk niet de grootste inspanning. Die zindelijkheidstraining, dàààr kan ik boeken over schrijven, gastjes!

someecard-2diaparing-a-toddler

Ik ben niet zo’n techneut dat ik hier een muziekje kan onder zetten, dus voor het maximale effect van deze post is het best als u eerst even dit muziekje opzet alvorens verder te lezen: klik.
Bedankt voor uw medewerking!

Vandaag, op de historische datum van 01 oktober 2016, dames en heren, kan ik u allen met vreugde meedelen dat wij D-day bereikt hebben! Diaper-free day!

Op een nachtpampertje na – doe me een plezier en wijs me nog even niet op het moment dat we dààr van af willen en al de nachtelijke beddengoedwissels die er dan aan zitten te komen – komen er hier geen pampers meer binnen. Voor ALTIJD!

Luierzakjes, pamperbroekjes, ververskussen en bijhorende hoezen, ik gooi het hele boeltje* in de tuin en moest ik durven, ik haalde wat lucifers voor een ritueel dansje rond de brandstapel.

* De vochtige doekjes bewaar ik voor de zekerheid nog in de wagen want we zijn dan wel uit de pampers, die onbestemde plakkerige handjes / dat morsen met sapjes / dat aangekoekte snotneusje na een lange schooldag / … daar zijn we eventjes nog niet van af. Komt ook wel ooit eens, zeker?

YES WE DID IT ! ! ! !

 

 

2 gedachten over “D-day

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s