Tiny travellers: animatie op de luchthaven en in het vliegtuig

Anouck van Anecdoteanthology schreef een interessante post over Tiny Travellers: 10 tips om een autovakantie met kinderen te overleven (en er nog plezier aan te beleven ook). In de herfstvakantie trekt ze erop uit met het vliegtuig, en daar kan ze naar eigen zeggen best nog wat tips voor gebruiken.

Aangezien wij al het vliegtuig namen met peuters en kleuters van verschillende leeftijden (6 maanden, 13 maanden, 22 maanden, 26 maanden, 34 maanden, 45 maanden) NEE NIET MET AL DIE KINDEREN TEGELIJK NATUURLIJK- of ik was waarschijnlijk halfweg uitgestapt!) voel ik me geroepen om hier enkele tips uit mijn mouw te schudden.

TIP 1: Kom op tijd.
Of misschien moet ik zeggen: kom te vroeg.
Als je de tijd voor je hebt, is het zóveel makkelijker om allemaal een beetje relaxed te blijven. Om de tijd te doden op de luchthaven: kijk naar Tip 2 en Tip 4.

TIP 2: Zoek het speeltuintje
Ga met het hele gezin in de luchthaven op zoektocht naar het verborgen speeltuintje. De zoektocht is deel van de bezighouding. Of vraag ernaar bij het luchthavenpersoneel. Je zal er eentje vinden, geloof me maar.
In Schiphol Amsterdam vind je een gepensioneerd vliegtuig op het dak waar je de cockpit kan gaan bestuderen.
imageZelfs de kleine luchthaven van Tallinn (Estland) heeft een klein binnenspeeltuintje.
Vind je echt nergens een zone aangeduid met ‘speeltuin’? Dan maak je er toch zelf eentje 😉 Zoek een afgelegen hoekje en laat de kinderen zich uitleven met rond de stoelen crossen. Of maak zeventien ritjes op de loopband, ik zeg maar wat.

image
TIP 3: Niet, ik herhaal: niét priority boarden
Ik kan er met mijn hoofd niet bij waarom luchthavenpersoneel denkt dat ze u een plezier doen door u en uw kinderen als eersten te laten opstappen. Je moet al twee/drie/nog meer uur doorbrengen samen met je kinderen in een veel te kleine ruimte, met ieniemienie toiletten – no way dat ik er dan nog voor mijn plezier een half uurtje bijdoe! Wij knikken dus vriendelijk van ‘neen, bedankt’ en laten de koters nog een toertje rondhollen in de luchthaven. Als één van de laatste personen stappen we pas op.

TIP 4: Food!

Met eten kan je zóveel oplossen. (Of telt dat alleen voor die van mij? Dat hebben ze van mij, dan 😉 )
Een beetje boos, m’n kindje? Hier, eet een banaantje. Verveel je je, tadàààà! *toont  boterhammetje*
Ik heb vaak de indruk dat mensen de strenge veiligheidsregels overschatten. Ok, er is die (overigens volgens mij compleet achterhaalde) vloeistofregel van maximum 100ml en in een apart zakske enzoverder, maar voor het meebrengen van bananen, gesmeerde boterhammen, snoepjes, gesneden appeltjes, rozijntjes en Plop(of andere) -koeken is er helemaal geen verbod hoor. Laat u dus maar volledig gaan!
(Als je een kind jonger dan 2 meebrengt, mag je sowieso alle vloeistof die je denkt nodig te hebben voor dit kind meenemen op de vlucht).
Breng snackjes mee van thuis of sla erin in het winkeltje van de luchthaven.
Zorg dat alles goed bereikbaar in je handbagage zit – wat mij naadloos bij Tip 5 brengt:

TIP 5: Hou je handbagage bij de hand
Haha, klinkt logisch natuurlijk! Maar ’t is toch iets moeilijker dan je denkt. Als je Tip 3 correct hebt gevolgd, kom je als één van de laatsten in het vliegtuig. Dan is er vaak geen ruimte meer om je handbagage vlak boven je eigen stoel te plaatsen. Wij zorgen dat we een apart klein tasje hebben met het meest noodzakelijke gerief voor onderweg. Food, dus. En iPads, (zie tip 6). Dit zakje kan er dan wel nog bij, of nog handiger: stockeer het onder je stoel.

TIP 6: Fimpjes en spelletjes

Tja, we zijn 2016 voor iets hé.
image

Ik wens jullie een even aangename reis als die keer dat we naar Barcelona trokken en ons op het vliegtuig zodanig verveelden dat we dan maar een paar selfies namen.

20140408-211523.jpg

Een gedachte over “Tiny travellers: animatie op de luchthaven en in het vliegtuig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s