Kiwi & Strit

Vorig weekend was er het Film Fest Gent. Dankzij Erika Van Tielen konden Meneer en ik met de kindjes hier ook een filmpje meepikken. Voor Kleine Broer werd het zelfs zijn allereerste keer in de bioscoop. Hashtag mijlpaal.
We keken naar Kiwi & Strit, geen langspeelfilm een verzameling korte filmpjes over een kiwi en een – tja, wat eigenlijk? – paars wezentje.

posterOf misschien is Kiwi gewoon ook een wezentje, en geen exotisch fruit. Ik weet dat eigenlijk niet zeker. Volgens Grote Broer is hij een kiwi, maar zit hij binnenstebuiten want ’t is zijn buitenkant die groen is en de binnenkant bruin in plaats van omgekeerd 😀 (OMG dat is er eigenlijk eentje voor De Zonen Zeggen hé).
Enfin, dat doet er eigenlijk allemaal niet toe, feit is dat het allemaal best wel grappig is, ook/zelfs voor de ouders. Of misschien heb ik wel onsmakelijk veel leedvermaak want met een paars figuurtje dat een snoep in zijn oog krijgt mag je eigenlijk niet lachen zeker?
De film was nog maar drieëneenhalve minuut bezig of er was al iemand in een omgekeerd gelegde rakel (hark voor de niet-West-Vlamingen) getrapt. Drie keer! BWAHAHA lachen maat! Ze kennen in elk geval hun klassiekers.

Voor de allerkleinsten – Vanaf 2 jaar
Geestiger dan die Minionmormeltjes en een hogere aaibaarheidsfactor dan de zeldzaamste Pokémon. Kiwi en Strit zijn twee plezante, pluizige wezentjes. Ze leven op een open plek in het bos aan de voet van een grote berg. De ene is geel, netjes en voorzichtig; de andere is paars, groezelig en wild. Nieuwsgierig duikelen ze van de ene in de andere beestige belevenis. Wat ze ook ondernemen (voetballen, in bad gaan, een portret schilderen, de grote blauwe boskoe het zwijgen opleggen,…), het loopt keer op keer kostelijk uit de hand. Het dolkomische duo uit deze Deense reeks korte animatiefilmpjes is bedacht door dezelfde creatieve ploeg achter animatiejuweeltjes ‘De Geweldige Beer’ (2011) en ‘De Verenkoning’ (2014). De serie telt in Nederland al tal van koters (en mama’s en papa’s) onder haar fans. Met hun koddig brabbeltaaltje kapen Kiwi en Strit ook moeiteloos de harten van de allerkleinsten. (R.D.)

fotoHeb je dus kleuters en peuters en kleuters in huis, die je misschien wel voor het eerst van de bioscoop wil laten proeven: aanrader!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s