Lifehack voor mama’s – bruine boetseerklei

Sinds ik mama ben, kom ik met de regelmaat van de klok voor kleine probleempjes uitdagingen te staan, waarvan ik voordien geen idee had dat ze zich konden stellen. Zoals daar zijn:

  • Openbare toiletten en of je dan je peuter mee binnen neemt in het ieniemienie hokje en dus je laatste greintje privacy opgeeft – of hem buiten laat wachten en dan ook niet op uw gemak kan plassen door het idee dat hij misschien wel gekidnapt wordt.
  • Broeken die afzakken. En kindertjes die er zich geen moer van aan trekken of de hele omgeving hun bouwvakkersdecolleté te zien krijgt. Hashtag trektuwbroekopzegik (hoewel dit en dit echt goed helpt, maar nog geen 100% succes)

Nog zo één van die probleempjes uitdagingen, is het feit dat boetseerklei bruin wordt. Ok, ik had daar wel al iets over gehoord. Maar ik onderschatte het probleem een beetje. Met boetseerklei zit het namelijk zo: dat wordt bruin. BINNEN.DE.MINUUT. En dan is hij niet leuk meer, uiteraard.

poepIk wil dan natuurlijk niet zo’n saaie praktische moeder zijn die roept ‘maar met één kleurtje tegelijk hoor jongens! Anders raken ze door elkaar!’ want laat ons serieus zijn, mijn kindertjes zullen sowieso al een deel van mijn neurotische zelf overerven, dat heeft geen verdere aanmoediging nodig. Ik wil dus dat ze met meerdere kleurtjes tegelijk kunnen spelen, want dat is toch ook veel toffer – en dan spelen ze er langer mee en wordt de ratio met-klei-speeltijd/klei-opruimtijd ook wat interessanter, juij!

En toen zag ik een keer ergens in de duistere wereld van het internet dé oplossing.
Sindsdien krijgen de zonen àltijd twee kleurtjes klei om hun ding mee te doen. Geel en oranje, bijvoorbeeld. Of rood en geel. Of blauw en rood. Of blauw en geel. Of paars en rood. Of groen en blauw.
Enfin, jullie snappen het al, zeker?

kleurenEigenlijk is het allemaal heel logisch en misschien zelfs een heel klein beetje schandalig dat ik er nog niet zelf was opgekomen. Maar ja ’t is niet alsof ik heb verdergestudeerd in de fysica hé, gastjes. Of oei, tiens, nu je het zegt… ;-p

Enfin, nog maar eens een applausje voor het internet!

Nu moet ik nog maar voor één iets de lifehack vinden…

schoen2 *zucht*

 

2 gedachten over “Lifehack voor mama’s – bruine boetseerklei

  1. Dus jij behoort tot het selecte groepje der fysici? Cool! Ik behoor tot de wederhelften ervan 😉
    Voor je praktische probleempje: pak een ander stukje klein (bruine bvb) en plak dat op de klei in de groeven van je schoen, niet plat maar zodat je er grip op hebt. Met wat geluk blijft de vastzittende klei er aan plakken en krijg je ze zo los. Dat is de manier waarop ik kleine stukjes ui vormpjes kan prutsen, hopelijk werkt het voor jouw probleem ook!

    • ‘Fysicus’ is veel gezegd, ik ben van opleiding wel leerkracht middelbaar onderwijs: wiskunde, fysica en economie.
      Allright, dat trucje probeer ik de volgende keer zeker uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s