Doen alsof je creatief bent – voor dummies

Sinds ik door mijn job niet meer tweewekelijks bij naaiclub ‘De Scheve Stekkinge’ geraak, blijft het hier op het creatieve front heel stil. Het is niet zo dat ik nooit meer naald en draad aanraak hoor, dat niet. Maar jammer genoeg beperkt het zich meestal tot het vastnaaien van een knielap op een broek, meestal op een exemplaar van amper een week oud ofzo. De week nadien naai ik dan ook een knielap op de andere knie, die tegen dan ook al stuk is, en tegen de week dààrna besluit ik dat dat toch ook geen zicht is, zo’n versleten broek – gelijk hoe schoon die knielappen zijn, dat blíjft toch een broek met knielappen – en verdwijnt hij toch. Wat zich dan herhaalt. En herhaalt. En …
Het is een fase, denk ik dan maar. Het is een fase. Hetiseenfasehetiseenfasehetiseenfase.

Om toch af en toe eens het gevoel te hebben dat ik zelfs iets leuks gemaakt heb, beroep ik me dan maar op flockfolie. Er bestaat geen gemakkelijker materiaal om mee te werken, serieus. Als je eigenlijk twee linkerhanden hebt maar toch eens de creatieve mama wil uithangen voor je kindertjes, scoor dan wat flockfolie  en geniet van de ‘wooow mama ik wist niet dat jij dat kon!’s. Gratis tip van mij voor u!

Zo ook afgelopen zaterdag, toen ik eindelijk werk maakte van de beloofde lego-trui voor Grote Broer.

Ahja, want hij had een tijdje geleden zelf mogen kiezen: een trui met een lego-mannetje of met een snor.

6c2e1a1339d65a9ace28a72f370e26c4

Dat is immers mijn tip twee voor vandaag: zet u achter de computer, typ ‘flockfolie’ of als je specifieker wil zijn ‘flockfolie jongen’ en voilà, je moet zelfs al niet meer zelf nadenken! Het is toch allemaal al eens eerder gedaan.

De geoefende creatieve geest heeft uiteraard al opgemerkt dat ik me beperk tot de makkelijkst na te maken ontwerpjes. Je kan daar zo zot in gaan als je wil, maar ik houd me aan mijn motto: waarom zou je het moeilijk maken als het ook poepsimpel kan zijn he.

niet

Deze bijvoorbeeld – hoewel héél cool – bood ik niét aan als keuze.

das.jpg

Deze maakte ik dan weer wél, toen Grote Broer nog een mini-ventje was (l)

Maar soit, een lego-trui dus. Ik kopiëerde het poppetje naar Word, drukte het af op het gewenste formaat, kleefde het achterop de flockfolie, knipte uit, positioneerde de stukjes met een zakdoekje erbovenop en kon beginnen vaststrijken. Klààr!

FullSizeRender.jpg

Maar wacht, waar zijn zijn armpjes gebleven?

FullSizeRender2.jpg

*zucht*
Enfin, nieuwe armpjes geknipt, natuurlijk eerst per ongeluk twee rechterarmpjes en geen linker-exemplaar… maar uiteindelijk kwam het allemaal in orde.

Om maar te zeggen: echt iederéén kan werken met flockfolie 😉
Veel succes!

2 gedachten over “Doen alsof je creatief bent – voor dummies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s