Gamenight

Bij ons thuis is donderdag geen datenight, maar gamenight. Onze kinderen houden namelijk énorm van gezelschapsspelletjes, maar als ze bovenaan in de kast sukkelen raakte het soms wat vergeten om deze ook effectief te spelen. Daarom voerden we enkele weken geleden de traditie van gamenight in, en wees maar zeker dat ze ons er nu met veel plezier aan herinneren tijdens het avondeten!

Na het eten spelen we minstens twee spelletjes: eentje dat de kindjes kiezen en eentje dat ik voor hen kies. In de praktijk komt het erop neer dat we UNO spelen en dat ik dan nog iets mag kiezen 😉

Een van de favorieten van het moment is ‘Mix and Match’, dat Grote Broer kado kreeg van mijn zus – zij haalde het bij Meneer Snor.

Een tof en eenvoudig spelletje waarbij je om het eerst drie volledige mannetjes moet maken (ze hoeven niet ‘logisch’ te zijn, maar alleen een hoofd, benen en een buik te hebben). Als je het kaartje dat je neemt, niet kan gebruiken, leg je het op de aflegstapel waar de volgende het wel mag nemen als hij het kan gebruiken.
Perfect te spelen met een driejarige of zelfs tweejarige, en de kindjes maken evenveel kans om te winnen als wij wat het voor hen natuurlijk ook leuk maakt.

Spelletjes spelen is educatief verantwoord én vooral heel gezellig dus ik probeer in elk geval om de wekelijkse gamenight er verder in te houden.

Of het dan élke week zo’n succes is?

Tja, soms ben je al een beetje moe en als je dan keihard UNO hebt geroepen maar met een blauwe één in je handjes zit… we kennen allemààl dat gevoel zeker? 😉

IMG_8164.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s