New York met kinderen – dag 0

Dag 0, ja, want vandaag komen we er alleen nog maar aan. Dus ik vind dat die dag nog niet echt meetelt. Een ‘reisdagje’ noemen wij dat, waarop je vooral onderweg bent. Ik tel hem dan ook liever niet mee in mijn planning, zodat alles wat je vandaag nog kan doen, ‘extra’ is, en als er helemaal niets meer van komt, dan is het ook niet erg want je doel van vandaag is bereikt: je bent op je bestemming geraakt!

licht ingepakt!

We namen het vliegtuig in Düsseldorf, want doordat het paasvakantie was in België dacht Brussels Airlines eventjes hallucinante tarieven te vragen voor al hun vluchten. Daar doen wij niet aan mee, natuurlijk 😉 Voor ons, vanuit West-Vlaanderen, is Düsseldorf natuurlijk wel een eind rijden, maar geloof me, het prijsverschil was groot genoeg daarvoor. En eigenlijk is Zaventem ook al een eind rijden, dus als we dan toch bezig zijn…
Ik volgde de prijzen trouwens op via de website Google Flights, heel handige en overzichtelijke site.
Houd er rekening mee, als je met de wagen naar Düsseldorf rijdt, dat je dan een milieuvignet (Umwelt Vignette) nodig hebt anders krijg je misschien een boete. De parking boekten we via Parkos bij Parkkönig – maar kan ik niet helemaal aanraden aangezien we enorm lang moesten wachten op het shuttle busje zonder helemaal zeker te zijn of het wel zou komen want we stonden daar alleen. Enfin, het kwam allemaal in orde maar 3x moeten opbellen en tijd staan verliezen terwijl je al wat gestresseerd bent voor je vlucht, ik heb dat niet echt nodig eigenlijk!

De jongens hadden elk hun eigen rugzakje bij met koptelefoon, nekkussentje, raadselboeken, een kleurboekje met prenten van New York, UNO, kaartspel, … wat ik zorgvuldig voor hen had verzameld en ingepakt. Maar vlak voor het boarden hoorden ze ons eruit flappen dat ze worst case scenario ook gewoon zoveel iPad zouden mogen kjiken als ze wilden… en dat hebben ze dus ook gedaan 😀

Er was trouwens wel zo’n entertainment systeem in de zetel vóór je hoor, maar de zonen keken liever naar hun eigen programmaatjes. Meneer en ik keken wel elk enkele films. Eigenlijk, 8u aan een stuk niks anders te doen hebben dan films en series kijken, dat is inderdaad zo erg nog niet hé 🙂 Alleen de koptelefoons uit de rugzakjes werden gebruikt, aangezien je die niet kon lenen. Voor onszelf had ik gelukkig ook setjes oortjes mee. Je kon die wel aankopen aan boord maar ik denk dat ik niet wil weten hoeveel €€€ ze daar dan voor vragen.

Rond 14u kwamen we aan op Newark (dan was het in Brussel al 20u). Daarna hadden we nog een lange route te gaan naar het centrum van New York, waar we een AirBnb hadden geboekt middenin Chinatown. Gelukkig hadden we goed uitgezocht welke route we moesten nemen (de AirTrain naar Penn Station en dan enkele metro’s) maar we hadden er geen rekening mee gehouden dat het laatste metrostation dat we nodig hadden, gesloten zou zijn wegens onderhoudswerkzaamheden (elk weekend zijn er enkele stations dicht en als toerist is het heel moeilijk om te weten welke het zijn, ter plaatse hangt het wel uit op bordjes enzo). We eindigden dus met een wandelingetje (want per taxi zou het toch niet sneller gaan, het verkeer stond overal tamelijk vast en we konden de frisse buitenlucht eigenlijk wel gebruiken). Maar hey, we waren er! In NEW YORK!!!

Start spreading the news… we’re leaving today… want to be part of it… NEW YORK!
onze straat in Chinatown

Na het boeken vond ik op internet dat AirBnb eigenlijk helemaal niet meer màg in New York, of toch niet in Manhattan. Blijkbaar zou het enkel toegelaten zijn als de verhuurder zelf ook in het pand verblijft, en je dus een kamer huurt bij iemand. Maar er zou niet tegen opgetreden worden en eigenlijk is alleen de verhuurder strafbaar en jij als huurder niet. Het zorgde wel voor een klein beetje stress bij mij want als je toekomt en het boeltje blijkt niet te bestaan, dan sta je daar natuurlijk. Maar kijk, alles is goed gelopen en we vonden het een heel gezellig flatje. Mocht je interesse hebben om er ook heen te gaan, laat me iets weten, dan stuur ik je door welke het is want het staat nog steeds op AirBnb te huur zag ik.

Ondertussen waren we – ook de kinderen, op een kort tukje in de AirTrain na – een goede 20? 22? uur wakker en kregen we toch een ‘klopke’. Meneer offerde zich op om een van de Mc Donalds’en te gaan plunderen die we waren tegengekomen op weg naar het appartement – hey, je bent in Amerika of je bent het niet natuurlijk – zodat we rustig daar konden eten en daarna rolden we ons bed in.

Morgen beginnen we er écht aan!

Een gedachte over “New York met kinderen – dag 0

  1. Ben benieuwd naar de volgende dagen, want zo’n reis doe je niet elk jaar 😊 Super dat je terug aan het schrijven bent gegaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s