New York met kinderen – algemeen

Een een intermezzo met wat praktische zaken / feitjes / bedenkingen / opmerkingen /… :

Onze citytrip was voor ons allevier de eerste keer dat we New York bezochten. We wilden vooral graag de stad ‘beleven’ en kozen ervoor om vooral alle gebouwen te bezichtigen en niet al te veel entreegelden te spenderen. We kozen daardoor voor de C3-pass van CityPass. Google maar eens, daarmee kan je 3 ‘attracties’ bezoeken, die je kan kiezen uit een lijst van 8 (inmiddels zelfs 11, volgens hun website), voor 1 totaalprijs. Je Pass blijft 1 jaar geldig vanaf aankoopdatum en 9 dagen vanaf het eerste gebruik, dus je kan kiezen op welke dag van je trip je welke attractie bezoekt en je kan dus ook ter plaatse je planning nog aanpassen.

Afbeeldingsresultaat voor c3 new york

Lees maar verder om te zien welke attracties wij uitgekozen hebben 🙂 1 tipje van de sluier licht ik onderaan deze post al op… Gelukkig hadden we heel mooi weer dus het was ook heel aangenaam om het merendeel van de tijd buiten rond te wandelen en alles in ons op te nemen. We bezochten trouwens ook een extra museum volledig gratis, maar nu loop ik op de zaken vooruit, je zal dat nog wel allemaal hier zien verschijnen!
Wil je meer zaken bezoeken, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor de C6 van CityPass (dan kan je logischerwijs 6 attracties bezoeken) of voor de New York Pass, daarmee kan je er nog veel meer bezoeken (maar de prijs is natuurlijk ook navenant).

We vlogen met Lufthansa vanuit Düsseldorf. Wil je een goedkope vlucht op de kop tikken, check dan zeker alle bereikbare luchthavens (Amsterdam, Parijs, Brussel, Düsseldorf) en vergelijk. Ik vond hiervoor de website Google Flights superhandig, omdat je heel overzichtelijk alle mogelijke tarieven (rechtstreeks, met overstap, …) naast elkaar kan zien staan. Houd de prijzen goed in de gaten! Ik controleerde die wekelijks en kon zo toeslaan op het moment dat het het voordeligst was. We boekten de vlucht en de logies trouwens in september 2018, voor reis in april 2019.

Wil je net als wij (veel) van de metro gebruik maken? Topidee, dit is echt de handigste en goedkoopste manier om je te verplaatsen in de stad. Denk niét dat je alles te voet zal kunnen doen, zelfs als je alleen in Manhattan blijft. De afstanden zijn al gauw enorm. Een los ritje kost je 2,5 $, terwijl je voor een 7-dagenpas 29 $ betaalt (+ 1$ voor het kaartje waar je het op oplaadt) . Kinderen onder de 44 inch (111 cm) hebben trouwens geen metropas nodig maar die van ons waren net te groot daarvoor. Nochtans werden we gedurende de reis enkele keren aangesproken door ‘locals’ die ons meldden dat zij niet hoeven te betalen, maar ja, als ik het opzoek vind ik toch echt terug van wel, kennen die dan hun eigen regels niet ofzo? Vreemd. Misschien kunnen ze ook niet zonder Google + rekentoestel inschatten hoeveel inch kinderen meten, net als ik 😀

Nog een tip in verband met de metro: een groot verschil met de metrolijnen die wij in andere steden al gebruikten is het volgende: er zijn (véél!) metrostations met dezelfde naam! Wacht, hieronder een stukje van het metroplan:

Zie je bijvoorbeeld in de bovenste helft van de afbeelding ’23 St’? Er zijn dus 5 haltes ’23rd Street’. Eentje in het blauw, rood, oranje, geel en groen. Het is dus maar zaak om te zien dat je op de juiste lijn zit. Niet moeilijk, maar je moet het wél weten natuurlijk.
Trouwens, niet alle metrostellen stoppen op alle plaatsen. Links op de kaart, bij de ’23 Street’ op lijn ACE (blauw), zie je onder de benaming van de halte ‘C-E’ staan. Dat betekent dat enkel de toestellen van de lijnen C en E daar stoppen. De A, C en E metro’s rijden dus wel allemaal op hetzelfde spoor, maar ze stoppen niet allemaal aan dezelfde haltes. Interessant weetje, toch? 🙂

Wij zijn helemaal geen foodies. Voor goede restauranttips ben je dus hier aan het foute adres. Wij hebben niets memorabels gegeten op onze reis, goh, ik ben zelfs letterlijk vergeten waar en wat we de meeste dagen hebben gegeten. Meestal haalden we ’s middags ergens een picknick waarbij ik een aantal verschillende items bijeen sprokkelde zodat iedereen kon proeven en verdeelden we dan wie wat het meest zag zitten (lees: de kinderen kozen uit wat zij wilden en wij aten op wat overbleef 😉 ) ’s Avonds haalden we bijvoorbeeld take-away dat we opaten in ons appartement of stapten een fastfood restaurant of een restaurantje binnen dat we passeerden. We haalden kerstomaatjes in huis voor tussendoor, en véél bananen. En we gingen er maar voor het gemak van uit dat de jongens geen scheurbuik zullen oplopen van een weekje minimaal gezond te eten. Opvoeden doen we thuis wel weer 😀
Er zijn echter zeker ook toeristen die hun hele dagplanning ernaar richten om in een welbepaalde plek te gaan eten, maar daar zal je hiervoor geen inspiratie kunnen opdoen.

Voor het nightlife moet je vanzelfsprekend ook niet op deze blog zijn, dat hebben wij niet ervaren met onze twee guppies mee 🙂 Dus daarvoor moeten we later nog eens terug 😉

Wat vind je hier wel?

Een reisverslag van een dikke week New York met 2 kinderen van 7 en 5, van speelpleintjes tot de grootste bezienswaardigheden van de stad, veel foto’s, allerlei belevenissen, overspoeld met een sausje van heimwee van ondergetekende 🙂 En dat alles, zoals ze op Pinterest zouden zeggen ‘on a budget’.

Veel plezier ermee!

Plan je zelf een reis, en heb je een vraag? Of wil je gewoon iets kwijt? Lelijke schrijffout gevonden? Laat zeker een opmerking achter of stuur me een berichtje 🙂

zicht vanop Rockefeller Center

2 gedachten over “New York met kinderen – algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s