New York met kinderen – dag 2

Dag 2 – Rockefeller Center en omgeving

Vandaag stond er weer een activiteit met onze C3-Pass op de planning (zie de algemene post voor meer info). We rolden een uurtje later uit ons bed dan gisteren, dat kon zeker geen kwaad, en trokken – natuurlijk weer met de metro – naar het Rockefeller Center.

Daar aangekomen bleken de wolken te laag te hangen…

wolkenkrabber

Toch passeerden we even langs het Rockefeller Center, alvast eens kijken waar we precies moesten zijn. Bij de ingang stond al een personeelslid luid te verkondigen dat je best NIET naar boven zou gaan omdat je HELEMAAL NIETS kon zien op dat moment. Volgens zijn informatie zou de mist/wolken tegen de middag zeker opgetrokken zijn. Dus gooiden we onze planning om, voormiddag werd namiddag, en begonnen we aan onze wandeling in de omgeving.

Hierbij een plannetje (zoals gezegd, ’t was ‘gebricoleerd’, met mymaps zou ik dit inmiddels veel beter kunnen, maar je kan zo toch zien waar we het over hebben he). Het groene hoekje bovenaan op de kaart is een hoekje van Central Park.

We startten langs Rockefeller Plaza, waar ’s winters de enorme kerstboom staat (zoals in Home Alone 2). De kerstboom was er niet meer, maar de schaatsbaan wel.

Rockefeller Plaza

O, is dat nu een step, op die foto? Ja, je ziet het goed. Zijn wij zo gek geweest om vanuit West-Vlaanderen een hele step mee te slepen tot in New York City? Oh yes we did! En was dat een goed idee? Daar zal ik gemengd moeten op antwoorden… Er is veel gestept geweest, en de jongens konden zo toch beter de vele wandelingen aan. Maar er is ook véél ruzie gemaakt geweest voor de step. Tot zover dat ze op elk kruispunt wilden wisselen wiens beurt het was, of op elke ‘stopplek’, maar ja wat is dan een stopplek. En als je net gewisseld hebt, en dan moet er eentje zijn neus snuiten, moet je dan alweer wisselen? Aaaarggghhh!
Zou ik hem opnieuw meenemen? Ik denk het wel.

We passeerden St. Patricks Cathedral en een watervalletje,

Love Sculpture (staat op een andere plaats dan op het kaartje hier bovenaan staan aangegeven, maar we vonden hem toch)

en een hoogtepunt voor Grote Broer: het hotel van de Kevin (Home Alone 2 – Lost in New York kijken als voorbereiding op de reis was een goeie zet 🙂 )

The Plaza Hotel

We dronken een frappuccino bij Starbucks en kozen M&M’s in M&M World, bezochten de mooie Lego winkel en de speelgoedwinkel FAO Schwarz – waar de jongens piano speelden met hun voeten en hun ogen uitkeken. (klik hier voor filmpje!) Allé, de typische toeristendingen dus 🙂

En inderdaad, de wolken trokken weg en tegen de namiddag konden we Top of the Rock bezoeken. Spaar je filmrolletje tot de bovenste verdieping want daar kan je de mooiste foto’s nemen 😉

Daarna trokken we nog naar de New York Public Library (geen foto’s van, of toch, eentje van het plafond) en in het achtergelegen, gezellige Bryant Park vonden we deze carroussel. Terwijl de jongens zich daar bezighielden, trok ik naar de Whole Foods Market er vlakbij om een picknick voor ons allen te scoren, die we in het park opaten.

Dat was het voor vandaag!

Vind je het leuk om over ons avontuur te lezen? Laat me dan eens een berichtje achter, ter motivatie van het schrijven 🙂
Linksboven op de site kan je ook je e-mailadres invoeren, dan krijg je vanzelf een mailtje met het vervolg.

Een gedachte over “New York met kinderen – dag 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s