New York met kinderen – dag 3

Dag 3 – The High Line en Museum of Natural History

Het weerbericht voorspelde wat regen in de namiddag, dus besloten we om dan het Museum of Natural History (onze 3de ‘betaalde’ attractie met onze C3-pas) in te plannen. Voor ’s voormiddags zetten we de the High Line op onze planning. Dit is een park dat is ingericht op een vroegere verhoogde spoorwegbedding. Er zijn verschillende in- en uitgangen waarbij je dus langs trappen in het park komt. Enfin, ‘park’ is eigenlijk niet zo’n correct woord, misschien. Het is eigenlijk meer een verhoogd wandelpad opgeleukt met wat planten en kunstwerken maar zeker geen park zoals wij het kennen (of zoals Central Park, waar we morgen naartoe gaan!).

Het grootste deel van de High Line ziet er ongeveer zo uit.

Je wandelt wel boven/door een prachtige authentieke buurt, het Meatpacking District.
Wij wandelden van zuid naar noord, en begonnen aan de ingang op Gansevoort Street.

In de namiddag op een zomerse dag kan het er naar het schijnt erg druk zijn, maar aangezien het dus wat mistig was en nog maar een uur of 10, was het er erg rustig. Af en toe moesten we alleen zorgen dat we niet tussen een groep van een 60-tal jongeren verzeilden, die de hele High Line aan ongeveer hetzelfde tempo als ons aflegden.

het bruggetje op de achtergrond verbindt (als ik het me goed herinner) een koekjesfabriek met de administratie van de fabriek

Hier en daar zijn echte uitkijkpunten voorzien, zoals deze hier, de foto nam ik vanop het kleine amfitheater dat de ’10th Avenue Overlook’ heet:

vanop de 10th Avenue Overlook

En de ’26th Street viewing spur’ hieronder, waar we lang bleven zitten op een heel comfortabele bank. Ik moest maar 1 minuutje wachten om een foto te kunnen nemen met 2 taxi’s en 2 schoolbussen erop in één beeld. Een ander gezin, met oudere zonen, kwam bij ons zitten. Wij konden ons lachen met moeite inhouden, toen we de moeder hoorden verklaren dat de oudste zoon onmiddellijk moest komen zitten ‘or you will never see a screen again in your life’. Ouders uit een ander werelddeel – gebruiken blijkbaar gewoon dezelfde bedreigingen als wij 😀

26th Street Viewing Spur
mooier fotootje van het net geplukt 🙂

Aan het einde van de High Line was een speelzone voorzien met rubberen vloeren, wat tunnels en klimmogelijkheden voor kinderen. Geen foto’s van, was wel een welkome pauzeplek!

En helemààl op het eind, kom je bij een nieuw bouwwerk dat The Vessel heet (echt splinternieuw, het was nog geen maand geopend toen wij er waren in april 2019).

Hudson Yards Plaza March 2019 53.jpg
weer een veel mooier fotootje van internet geplukt 🙂

We hadden echt echt echt de puf niet om al de trappen van the Vessel te doen, en waarom zou je dat eigenlijk ook doen, ik bedoel, het ziet er wel cool uit enzo maar tegen dag 3 in New York begin je al wel graag een beetje je stappen te sparen hoor 😉 De jongens zaagden ons ondertussen al écht de oren van het hoofd om naar onze volgende bestemming, HET DINOMUSEUM te gaan, dus namen we daar na de lunch ineens de metro naar het American Museum of Natural History.

En dat, jongens, … dàt was me een schot in de roos! Lezers die ons gezin kennen, weten dat Grote Broer al jaren ‘into space’ is, hij was nog een kleuter toen hij het liefst in informatieve boeken over de planeten en sterren bladerde en inmiddels is hij zelfs lid van jeugdsterrenwacht ‘De Kometen’. En Kleine Broer, die is zot van dino’s in alle soorten en maten (zijn lievelingsdino is al jaren de ankylosaurus en op gepaste tijden zal hij jou ook vragen naar jouw favoriete dinosaurus, ik zou maar zorgen dat ik voorbereid was als ik u was). Awel, raad eens? BEIDE thema’s zijn vertegenwoordigd in het American Museum of Natural History!

Dit is de ingang van het museum, die wij pas zagen toen we vertrokken. Met de metro kan je immers recht in het gebouw zelf uitkomen, waar je ook minder lang moet aanschuiven om je ticket te krijgen/tonen dan aan de hoofdingang.

Toen ik de zonen vertelde dat ik van plan was om over New York te schrijven, kreeg ik van beiden te horen dat ik toch zéker het ‘dinomuseum’ niet mocht vergeten. ‘Weet je nog, met dat ene skelet dat zó groot was dat zijn kop in de kamer ernaast zat!’
Ik zou jullie de 87 foto’s kunnen tonen die de jongens zelf van de dinoskeletten maakten, maar misschien zegt deze ene foto van hun koppies véél meer:

Er zijn in het museum ook veel andere zaken te zien, over native americans, een standbeeld van Paaseiland, opgezette dieren, tot een enorme aan het plafond hangende blauwe vinvis toe. Je zou hier gerust een hele namiddag kunnen spenderen, ik weet het wel zeker, want dat deden wij dus 🙂 We namen wel vooral foto’s van de dinoskeletten, blijkbaar:

Er was ook een 3D-voorstelling over de ruimte inbegrepen in ons ticket, daar kan je nooit mee missen natuurlijk. Helemaal op het einde van ons bezoek kwamen we pas in de ‘Meteorietenhal’ terecht, die ook op ons to-do-lijstje stond. Grote Broer was heel enthousiast, en ik moet zeggen, ook ik vond dit heel indrukwekkend. We mochten de Ahnighito meteoriet (een stuk van de 3de grootste bekende meteoriet en bijna zo oud als de zon!) zelfs aanraken! Ik heb dus een-meteoriet-aangeraakt, een stuk steen dat NIET van de aarde afkomstig is maar uit de ruimte komt. Een vallende ster, eigenlijk! Met mijn blote handen! Ik denk niet dat ik ooit dichter bij een ruimtereis zal komen dan dit…!

wazige foto. vrolijke jongen.

Avondeten deden we bij Shake Shack, een New Yorkse hamburgerketen die een locatie heeft om de hoek van het Natural Museum of History. De huisgemaakte limonade was heel lekker, en de frietjes met gesmolten cheddar-kaassaus erop JUMMM maar ik wil niet weten hoeveel calorieën daarin zaten 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s