New York – favorietjes

favoriete lunchplekje: Bryant Park (het zou ook kunnen dat het ons avondeten was, ik weet het niet meer zeker). In elk geval, er hing een heel gezellig sfeertje, de jongens konden er een ritje maken op de carroussel, en ik haalde eten bij Whole Foods Market

favoriete gebouw: the Oculus, ik vond dit zò mooi, zowel binnen als buiten. Mijn lievelingsgebouw van de reis, maar misschien wel van de hele wereld? Allé, ik bedoel van alle gebouwen die ik zelf al heb gezien natuurlijk 🙂

favoriete brug: Brooklyn Bridge, de dag waarop we deze afwandelden was ook mijn favoriete dag van de reis

favoriete straatventer: Kerel langs Fifth Avenue die schoenen poetste, en een groot bord had staan: je kon er je schoenen laten poetsen, of je kon een weekabonnement (bronze), maandabonnement (silver), jaarabonnement (gold) of zelfs een levenslang abonnement (platinum) op zijn diensten bekomen 🙂 Trouwens ook een echt recht-uit-de-films-momentje hoor, zo’n zakenman op een stoel op een podium zien gaan zitten om zijn schoenen te laten poetsen.

favoriete ‘betaalde attractie’: de ferry naar het Statue of Liberty en Ellis Island. De boottocht heeft alles: prachtige zichten op de stad achter je, het iconische vrijheidsbeeld dat steeds dichterbij komt, een rustige omgeving om op je gemak aan de stad te wennen en wat foto’s te nemen, en het is met een BOOT wat de kindjes altijd speciaal vinden. In het museum hadden we veel langer kunnen blijven maar ja, we wilden natuurlijk nog veel andere dingen zien die dag.
Of het American Museum of Natural History? Hmmm, eigenlijk kan en wil ik niet kiezen!

favoriete picknick: het broodje met zalm van de Whole foods

favoriete frietjes: cheese fries van Shake Hack

favoriete ‘momentje’: het bezoekje dat we ’s avonds aan Brooklyn Heights maakten, om de skyline by night te zien. Kijk hoe vrolijk wij keken, zelfs al waren we natgeregend 🙂

minpuntje: Afval dat wij daar hebben gemaakt zeg, àfval! Door af en toe te picknicken en enkele keren take-away in ons appartement op te eten, hebben wij zeker meerdere vuilniszakken met afval gevuld. Het was echt om je er ongemakkelijk bij te voelen. Ik kwam bijvoorbeeld aan in het appartement en pakte de maaltijd uit, om te ontdekken dat ik vier plastiek messen, vorken en lepels had meegekregen. Terwijl wij natuurlijk in ons appartement bestek hadden, dat was helemaal niet nodig! Het toppunt was de McDonalds waar we aten: of je nu ter plaatse at of het meenam, sowieso werd al je gerief in zakken verpakt die dan nóg eens in zakken werden gestopt. Tegen dat we alles hadden uitgepakt, hadden we een enorme hoop afval vergaard en onderin de zak vonden we maar liefst zeventien (17!) zakjes ketchup. Die gooiden ze gewoon met handenvol tegelijk in je zak, gewenst of niet.
Of die keer dat ik op weg naar het appartement even een supermarktje inliep om een (1!) chocoladereep te halen (ja kijk,dat is blijkbaar wat jetlag met mij doet :D) en die voor ik het besefte in een plastieken zakje werd gestopt.
Alstublieft zeg, dat zou toch echt allemaal véél minder mogen.

momentje waar we later nog het meest over nagelachen hebben: het moment dat de vrouw die òns de route naar de luchthaven wilde uitleggen, blijkbaar zelf op de verkeerde metro zat en toen aan anderen instructies moest vragen 😀 Terwijl wij wél juist zaten!

gezellig maar ook een minpuntje: op de metro werden wij vaak aangesproken door locals, die een praatje met ons wilden maken. Sympathiek. Maar ook onze kinderen werden veel aangesproken. Het was precies of de New Yorkers er nooit bij stil stonden dat zij geen Engels zouden spreken. In het begin vonden de jongens dat wel nog leuk, wij vertaalden dan de complimentjes dat ze flink waren en de vraag of het hun eerste keer in Amerika was enzo. Maar tegen dag 6 had Kleine Broer het er echt wat mee gehad op een bepaald moment, hij vond het niet leuk dat mensen altijd tegen hem praatten in een taal die hij niet begreep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s