Dag 22: Disneyland Anaheim

Goeiemorgen! De wekker staat vroeg, want Disneyland opent de deuren om 8 uur dus je kan wel raden om welk uur wij daar willen toekomen… juist ja: 7u30! 😀

Dat zit zo, vanaf 7u ofzo kan je het park eigenlijk al binnen, en wij willen geen seconde missen natuurlijk. Om 8 uur maken we de ‘rope drop’ mee: alle bezoekers die dan al verzameld zijn in de omgeving van het kasteel, mogen achter personeel (cast members, worden ze daar trouwens genoemd) aan stappen dat een touw vastheeft. Niemand mag hen inhalen, om te vermijden dat gasten er een race van maken om als eerste een attractie te bereiken. Bij elke attractie kunnen mensen afslaan en zo kan het park op een rustige manier beginnen te vullen. ’t Is een belevenis 🙂

Zo vroeg op de ochtend is het best nog rustig in het park, dus in de eerste uren kunnen we héél wat attracties doen. Ik heb wel wat foto’s om met jullie te delen, maar van de coolste attracties heb ik die niet echt vind ik, want dat is echt moeilijk om te fotograferen. Trouwens, we hebben ook niet echt de tijd genomen voor fotosessies: daarvoor hebben we het te druk met als kiekens zonder kop van attractie naar attractie te rennen 😀

We krijgen elk een button om ons eerste bezoek te vieren

We starten met Jungle Cruise, een klassieker: één van de attracties die al aanwezig is sinds de opening van het pretpark, in 1955, en bedacht door meneer Walt Disney himself.

Daarna gaan we naar River Splash, een soort combinatie van boomstammetjes + rondvaart met decoratie. Mooi! Nog een spectaculaire is Indiana Jones Adventure. Het is geen rollercoaster maar een rondrit met een op hol geslagen auto. Kleine Broer zit aan het stuur, volgende keer mag hij iétsje kalmer aan doen in de bochten. Verder zeker het vermelden waard: de Matterhorn Bobsleds, een soort rollercoaster maar dan dus met een bobslee.

We gaan op Star Wars: Rise of the Resistance. ‘op’ of ‘in’, ik weet goed hoe ik het moet omschrijven, dit is niet echt een attractie, het lijkt alsof je echt in de film zit! Deze opende enkele dagen voordien ook in Disneyland Parijs, maar naar het schijnt in een kleinere versie. Op een gegeven moment worden we er opgesloten in een cel, samen met andere bezoekers. Waarna er met een laserzwaard een deur wordt gesneden in de muur, en we daarlangs kunnen ontsnappen en snel in een karretje springen dat later dan nog een echte ‘drop’ maakt. Echt een zotte belevenis. Als je meer attracties uit Disneyland wil kennen, er staan honderden filmpjes op Youtube, handig om je voor te bereiden op je bezoek 🙂

Natuurlijk moeten we ook poseren bij het kasteel, dat veel kleiner is dan dat van Disneyland Parijs.

We verbazen ons over de ‘homp vlees’ die we sommige Amerikanen zien eten. Na opzoekwerk blijkt het een ‘giant turkey leg’ te zijn die je daar kan kopen om af te knagen. Smakelijk!

It’s a small world
Big Thunder Mountain

We blijven gààn en doen alle mogelijke attracties, waaronder nog klassiekers als ‘The Enchanted Tiki Room’ met zingende papegaaien en iets met een robotpop van president Abraham Lincoln. Nooit vergeten dat we in het pattriotistische Amerika zijn, hé.

We eten pizza bij Pizza Planet, uit de film Toy Story.

Wanneer het donker wordt, is het tijd voor de shows: eerst bekijken we de Main Street Electrical Parade, waarvan enkele wagens al uit de jaren ’70 dateren.

Daarna zien we een prachtige projectieshow op het gebouw van ‘It’s a small world’, met bijpassend vuurwerk.

En we sluiten af met een show waar ik maar 1 triestig fotootje van heb, wegens te omvergeblazen om foto’s te nemen: Fantasmic – We hebben geen idee waarop we eigenlijk staan te wachten als de man 4 rijen voor ons opeens op één knie gaat voor zijn vriendin. Ze zegt ja. De show blijkt 1 groot spectacel met boten en lichten en vuurwerk en projecties en draken en àlle mogelijke Disneyfiguren. En dan nog wat meer verschillende boten. Dik in orde!

Als je goed telt, zijn dat dus 3 shows na zonsondergang. Het park is dan ook open tot 12u ’s nachts. Dat maakt dat we een lànge goedgevulde dag hebben. We rijden naar het motel en daar wacht ons nog een leuke verrassing:

Onze laatste 2 koffers!

Onze laatste 2 koffers! Nadat ik gekozen heb wat ik morgen zal aandoen 😉 gaan we maar snel naar bed, want morgen willen we om 7u30 in het naast Disneyland gelegen California Adventure Park staan. Je moet hier wel een béétje gek voor zijn, hé.

Plaats een reactie