Dag 23: California Adventure Park

Er was eens… een gezin dat op hun vakantiedag om 6u de wekker zette om tegen 7u30 in California Adventure Park te kunnen staan. Heb ik al gezegd dat je hier wel een beetje gek voor moet zijn? 😀

Gelukkig zijn we niet de enige gekken: al deze mensen wachten samen met ons tot we achter het touw aan mogen lopen (info zie post van gisteren):

Als eerste gaan we in een attractie in Cars-land, die Luigi’s Rollickin’ Roadsters heet. De attractie staat stil als we komen aangewandeld en we mogen dadelijk instappen. We denken dat de autootjes wat zullen rondrijden, maar het blijken dansende auto’s op muziek te zijn, heel grappig, vooral als je dat niet had verwacht!

Daarna gaan we naar de nieuwste attractie van het park: Radiator Springs Racers. Echt prachtig! Met de auto doen we eerst een rondrit, zogenaamd langs de Route 66 waar wij natuurlijk toevallig eergisteren écht rondreden, zo meta! Dan komt er een stukje met personages uit de film van Cars, en tenslotte houden we een echte snelle race tegen de mensen in de auto naast ons (zij winnen). Echt een spectaculaire attractie!

Jullie kennen ons, en jullie weten ook dat wij de hele dag van hot naar her rennen, van attractie naar show en omgekeerd. Dus ik ga jullie de juiste volgorde besparen, dat weet ik zelf niet eens meer. Maar enkele leuke attracties en shows die die dag op het programma staan zijn de volgende:

Grizzly River Run, een beetje zoals de ronde boten in Bellewaerde maar dan in een heel akelige versie met ook een hele hoge drop ergens halverwege. Ik vind het van de eerste tot de laatste minuut afgrijselijk, Kleine Broer vindt het goddelijk. Oja, en ik kom er als enige van het gezin dan ook nog doorweekt vanaf!

De bibliotheek van het Beest! Daar kunnen we ook een testje doen ‘Welke Disney figuur ben jij?’ Grote Broer is blijkbaar Mufasa (de vader van Simba uit de Leeuwenkoning), en Kleine Broer komt op Peter Pan uit. Ik vind precies dat dat testje het nog redelijk bij het rechte eind heeft 😀

We maken een ritje van Monsters Inc, De Kleine Zeemeermin, iets van Toy Story waar je in kan schieten met een soort katapulten, Goofy’s Sky School. We doen ook ‘”Soarin’ Over California”, een soort vlucht met een 3d-bril op, we vliegen de hele aardbol over, indrukwekkend!

Even een strategie bedenken voor de rest van de dag …

We voeren een gesprekje met Crush, de schildpad uit Finding Nemo, en dansen mee met Mickey en zijn vriendjes tijdens een ander showtje. Daar worden we verwelkomd met de woorden ‘Beste bezoekers, we zijn blij jullie hier zo talrijk te mogen verwelkomen, en dat allemaal dankzij onze airco.’ Betrapt! Ja zeg, halverwege de namiddag als het 30 graden is doet een uurtje airco al eens deugd he.

Natuurlijk staat ook ‘Web Slingers: a Spider-Man Adventure’ op het programma, waar we Spider Man moeten helpen door zelf ook spinnenwebben af te schieten. Deze attractie is die week net ook in Disneyland Parijs geopend.

We gaan niét op Mickey’s Fun Wheel (ook Pixar Pal-A-Round genoemd), want daarover las ik op voorhand een review van iemand die regelmatig gaat skydiven en bungeejumpen maar die daar van begin tot eind doodsangsten op uitstond. Een gewaarschuwd man is er twee waard! Het is een soort reuzenrad maar met héél erg wiebelende karretjes. We zien de attractie wel en vragen ons af of er nu in al die karretjes doodsbenauwde mensen zitten.

Dat reuzenrad is Mickey’s Fun Wheel, de karretjes glijden ook langs die ‘ovalen’ rails die je ziet. Brrr!

Het park is prachtig, en het thema is dus ‘California’, wat grappig is aangezien we ook IN Californië zijn. Ze hebben er zelfs een kabeltram zoals we die op de eerste dag van onze reis gezien hebben. En nagemaakte lodges tussen de bomen, zoals waar we in Sequoia / Kings Canyon sliepen. Crazy!

’s Avonds bekijken we de World of Color show, waarbij er Disney filmscènes worden geprojecteerd op gigantische fonteinen. We staan gelukkig nét ver genoeg om niet nat te worden. En dan is het bijna 24u, zijn we al 2 dagen 16u per dag in een pretpark aan het tsjolen en is het dus hoog tijd om in ons bed te gaan kruipen 😀

en ze leefden nog lang en gelukkig …

Plaats een reactie