Dag 25: Los Angeles

Goeiemorgen! Deze ochtend is het ontbijt weer inbegrepen in het hotel. We smullen van de heerlijke wafels met siroop die we zelf mogen bakken in een wafelijzer. Lekker!

Ik moet iets bekennen: voor de rest van de reis hebben wij geresearched en geresearched, maar blijkbaar is er tegen dag 25 een eind aan ons opzoekwerk gekomen waardoor we gisteravond plots beseften dat we maar half weten wat we in L.A. eigenlijk willen gaan bekijken. Ik had alleen enkele namen van musea opgeschreven maar niks van info erbij of grondig bekeken wat het inhoudt, waar het ligt, of het interessant is. Gisteravond dus maar even Google erbij gepakt en een selectie gemaakt, want er is hier zeker genoeg te zien hoor.

Onze eerste stop van de dag: het Californië Science Center.

Dit is een gratis wetenschapsmuseum, we moeten alleen voor de parking betalen (dat moet overal in Los Angeles, ook gisteren bij het observatorium). Het begint er al goed met een echte straaljager bij de ingang (let ook op het typische Amerikaanse bordje links).

Binnen kunnen we echte ruimtesondes bekijken en een heleboel interessante opstellingen over dieren en de natuur. Een Technopolis maar dan in Amerika, zeg maar. De jongens smullen er al net zo hard van als van hun wafels deze ochtend.

Helemaal aan het einde van de toer van het museum komen we bij nog iets heel spectaculairs: de Space Shuttle! De Endeavour, 1 van de 5 Space shuttles die dus echt in de ruimte is geweest, staat hier opgesteld. Toch heel bijzonder om die in het echt te mogen zien.

Het draait al rond de middag, dus besluiten we om in de museumcafetaria te lunchen. We kiezen voor het ‘lunchpakket’, 2x kids en 2x adults. Grappig dat we bij het broodje/slaatje ook allevier een zakje chips én een grote chocolade cookie krijgen. Maar lekker hoor, geen klachten!

Daarna rijden we naar de La Brea Tar Pits. Eigenlijk weten we maar half wat het is: iets met fossielen? Volgens internet wel interessant om te bezoeken. Maar kijk, soms als je niet te veel vooraf opzoekt is het ook leuk om je te laten verrassen hé. Het blijkt een super interessante locatie met museum te zijn, bij de teerputten. Midden in de stad is namelijk een zone met natuurlijk gevormd ‘asfalt’. Al tienduizenden jaren komt dat daar uit de grond borrelen. En in al die jaren zijn er dieren die daarin zijn vastgeraakt en niet meer konden ontsnappen. Daarna zijn roofdieren afgekomen op de geur en hebben die zich òòk vastgelopen in het teer. En het teer heeft natuurlijk gezorgd dat al de botten van deze dieren uitstekend bewaard werden. Daardoor zijn er al meer dan 4000 ‘drie wolves’ (soort prehistorische wolf) opgegraven, en meer dan 2000 sabeltandtijgers. Niet weinig, hé?!

In het museum kunnen we héél veel fossielen zien, die zijn opgegraven uit de teerputten. Heel interessant! Het zijn geen dinosaurussen, maar wel sabeltandtijgers, prehistorische wolven en mammoeten enzo. En iets wat een ‘kortneusbeer’ heet, samen met nog heel wat andere inmiddels uitgestorven dieren.

In het park rond het museum kunnen we de echte teerputten zien (voor de veiligheid staan er wel hekken rond hé), en in eentje ervan zijn opgravingen bezig.

Daarna hangen we nog wat meer de toerist uit: op naar het Hollywood Sign! Er zijn wel werken op de weg ernaartoe, dus na een zoektocht neem ik alvast deze foto bij de oprit van een huis, omdat we bang zijn dat we niet op de goede locatie zullen geraken.

Maar even later vinden we het toch, en is het tijd voor een hele fotosessie 😀

We zijn niet de enigen hoor die daar een fotoshoot houden. Al deze mensen zijn er ook – en er komt ook een koppel met hun fotograaf om trouwfoto’s te nemen.

Vlakbij is ook een speelpleintje, dat moet ook uitgetest worden natuurlijk. Daar zijn merkelijk minder toeristen 🙂

Daarna rijden we ‘Mulholland Drive’, een bochtige weg met verschillende uitzichtpunten over de stad. We komen door Beverly Hills en dan zo terug tot aan ons hotel.

‘s Avonds besluiten we nog eens een stukje op Hollywood Boulevard te lopen, dat is toch vlakbij het hotel. We zijn wat later op de avond dan gisteren, want misschien is er dan nog wat meer sfeer en straatanimatie enzo. Nou, valt dat even tegen: blijkbaar wordt het daar later op de avond alleen maar mistroostiger. Overal bedelaars, mensen die duidelijk niet weten waar ze zijn door de drugs, wietgeur, bijbelciteerders die door grote microfoons staan te roepen dat het einde nabij is, veel politie aanwezig om alles in de gaten te houden. Er ligt maar een dun laagje charme op Hollywood Boulevard en tegen zonsondergang is het er helemaal afgeschraapt. Na een ijsje keren we terug op onze stappen naar het hotel.

Morgen rijden we L.A. uit via Santa Monica Beach en beginnen we aan onze tocht langs de kustweg, terug naar San Francisco.

Plaats een reactie