Dag 24: Anaheim – Los Angeles

Het is heerlijk om vandaag eens uit te slapen en niet te gehaast te moeten vertrekken. We hebben niet veel kilometers te doen, ons volgende hotel ligt maar een uurtje van hier.

Onderweg houden we halt bij de City Hall, het stadhuis van Los Angeles, om er te picknicken. Op weg ernaartoe vallen ons vooral de tenten op. Iglotentjes, langs de kant van de weg – er staan er tientallen naast elkaar, allemaal van dakloze mensen.

In Los Angeles wonen 69.000 mensen zonder dak boven hun hoofd. In sommige straten, natuurlijk vooral buiten het toeristisch centrum, zijn de voetpaden van begin tot eind gevuld met tenten. Maar doordat er zoveel zijn, zijn ze natuurlijk overal in de stad te zien. We hebben wat zeepjes en shampoos verzameld op onze rondreis en geven die af aan een organisatie vlakbij het stadhuis.

picknicken bij City Hall

We wandelen verder en verkennen Grand Park: ‘het park voor iedereen’ (ook in het Nederlands!).

We zien een koppel elkaar fotograferen bij een palmboom, ik vraag of ze een foto van hen samen willen. De heer neemt ook een foto van ons gezin, maar hij houdt wel zijn vinger voor de lens en de boom staat er niet helemaal op. Toch bedankt! 😀

Het park heeft twee grote troeven: een speelfontein voor de kinderen, en een Starbucks voor hun ouders. Ik fotografeer mijn caramel frappuccino uit verschillende hoeken voor ik eraan begin 😀 De kinderen amuseren zich en wij hebben ook wel deugd van eens op ons gemak te zitten dus we blijven er meer dan een uur rondhangen.

Walt Disney Concert Hall

Daarna keren we terug naar de auto en rijden door naar Griffith Observatory. Vanaf dit observatorium hebben we een prachtig uitzicht over Los Angeles (en het Hollywood Sign).

Los Angeles view

Binnenin is het natuurlijk ook heel interessant voor de zonen die geïnteresseerd zijn in alles wat met de ruimte te maken heeft. Voor het eerst op deze reis (op het vliegtuig na dan) moeten we hier trouwens ons vaccinatiebewijs tonen, anders mogen we niet binnen.

Daarna is het tijd om te gaan inchecken in het Hollywood Celebrity Hotel. We slapen er in de Deluxe Suite, dat klinkt wel wat luxueuzer dan het is hoor. Maar we hebben wel 2 slaapkamers, en zelfs een speciaal hoekje voor de make-up 😀 Oké toch wel luxueus dus.

Na een beetje platte rust kunnen we er weer tegenaan voor een bezoekje aan Hollywood Boulevard. Daar poseren we bij sterren van beroemdheden tot we het beu zijn 😀

We kijken onze ogen uit, er is hier vanalles te zien. Kleine Broer is in form om nog wat meer te poseren 😀

Daarna keren we terug naar het hotel, dat is vlakbij: bij Dolby Theatre naar binnen en langs de achterkant terug naar buiten en we zijn er al. Bedtijd!

Plaats een reactie